Krøllebøllen

Udgivet af Marco, Henrik & Kenneth Krøllebøllen 07-06-2010

Tilbage til forsiden  Oversigt  Alle artikler 

Det er Dueodde strand

Syd turen

En tur der byder på mange oplevelser.

Syd turen:

Hvis du skal til det sydlige Bornholm, skal du helt sikkert opleve Dueodde. Det er den fineste og bedste badestrand i Danmark, man skulle tror at man var kommet ned til de varme lande når man ser stranden. Der er is huse og souvenir butikker nede ved stranden. For at komme helt ned på stranden skal man gå på en lang bro som så videre føre dig ned på stranden hvor der er kæmpe klitter og den største sandstrand.

Når man har oplevet Dueodde kan man tage en tur op i bjergene og se ekko dalen og rytter knægten
Og når man så har set det kan man tage hen i den kæmpe store almindingen skov, hvor man kan se den smukkeste natur i Danmark.

Man kan også se et kæmpe stort tårn det hedder kongemindet, til at starte med var det bygget i granit og var 13m højt men kongen kunne til sidst ikke se ud over Bornholm pga. den store skov almindingen, så han besluttede sig for at bygge et 9m højt jern tårn oven på det 13m høje sten tårn.

I ekko dalen er der stadig lidt ekko tilbage, men det er desværre ikke så meget som der har været.
Men det er stadig noget der er værd og se det er helt fantastisk. Det er helt bestemt noget man ikke ser andre steder. Det er i hvert tilfald en god ting at opleve når man er i den sydlige del af Bornholm.

Rytter knægten er den stor sten, det er en sten hvor man i gamle dage stilede sin hest ved siden af stenen, hvor man så her efter kravlede op stenen og videre op på hesten. Det er stenen kendt for og derfra har den så også fået sit navn Rytter knægten.

Almindingen er Danmarks 3. største skov i Danmark og den ligger på Bornholm. Det er en helt ubeskrivelig smuk skov det er virkelig noget man ikke ser andre steder, og så er den selvfølgelig også meget stor. Man kan få nogle gode vandre ture i skoven, og hvis man ikke har lyst til at vandre kan man også bare kigge på den smukke natur.

Vi har interviewet Frederik Hansen og Kristian Ramskover

Der har gået fra Rytter knægt til ekko dalen og videre ned til et bus stop sted. De begge to synes at det havde været en god oplevelse og spænende, men de synes godt bus chaufføren kunne havde sagt at der ville være meget mudderet. Fordi at ens tøj og sko var gennem blødt af vandpytter og helt mudderet til.

Det ville være en god ide at se dem hvis man var i den sydlige ende af Bornholm, og godt kunne tænke sig at opleve noget.

Skrevet af Marco S. Hansen


* Der står en masse om Bornholm.

FAKTA:

Dueoddes sandkorn er lige store hvilket gør dem meget specielle. For der er ikke andre strande i Danmark hvor alle sand korn er lige store.

Ekko dalen er en af de få dalere i Danmark hvor der stadig er ekko.

Rytter knægten er en stor sten der har fået sit navn af, fordi kongen i gamle dage kunne tøjre sin hest der og så kunne han se udover hele skoven

Almindingen er Danmarks 3 største skov det er også en af de flotteste skove den har en helt vidunderlig flot natur.
Skrevet af Marco Saouma Hansen den 22-06-2010
 

Nordturen

*afgang 09.00 fra Rønne køres gennem Hasle lystskov og de små fiskelejer, Helligpeder og Teglkås, til Gines Minde, hvorfra vi går ad den gamle redningssti.
I gamle dage blev redningsstigen brugt til at transportere søfolk der var blevet skyllet op på stranden, hen til lægen.
Nede ved vandet ligger Jons kapel i gamle dage valfartede folk til Jons kapel for at blive kristne men da Jons kapel ikke er en særlig stor klippe hule måtte folk sidde udenfor.
Så skulle vi gå en lang tur til Vang der var mange buede og ujævne veje hvor der lå mange sten, vand og mudder da man havde gået lidt kom man til en lille sø der næsten lignede noget fra den Afrikanske savanne men vandet var dog ganske koldt,
videre ned af en bakke og op kommer man til en bro hvor det var et gitter man gik på og der var bare langt ned jeg vil nu citere en elev ved navn Kenneth Bekker citat start "jeg kan lige så godt sige det var ikke sjovt" citat slut, videre af stigerne kommer man til vang vandmølle den er dog ude af drift nu, så kommer man ned til havnen der går vi til venstre hen mod vang der var en udstilling af den gamle havn,
der holdte bus derfra kørte vi til helligdoms klippere der var en lang trappe ned så kunne man venstre der kunne man komme ind i en grotte der var meget mørkt, der var også nogle klipper ude i vandet. så gik vi op til bussen igen og derfra kørte vi til Gudhjem hvor man kunne gøre hvad man ville nogen tog en is andre så glaspusteri og nogen gjorde begge dele.
Skrevet af Henrik Rådberg Frederiksen 8C den 22-06-2010
 

Christiansø & Frederiksø

En fantastisk historisk oplevelse

*Vi starter på havnen, så går vi til højre mod de gamle kaserner hvor der nu er posthus. videre oppe mod Juuls bastion kan vi se kanonerne de skød med ca. 4kg.s tunge Kugler og så gik vi videre op mod Svendsens brønd der i dag samles vand op fra som bliver pumpet hen til vandværket. Lidt længere oppe ligger kongens bastion den er fra 1735, herfra kan man se Coucherons bastion fra 1685.
så følger vi kysten hen til skolen, der går 12 elever, de har en sø ved siden af som de bruger til biologi, der lever en speciel frø art de fødder en hun og en han efter parring og ingen af de voksne dør af det, skolens gymnastiksal ligger på loftet af elværket så der er skrå væge det skal man nok lige vende sig til så man ikke banker hovedet ind kanten. Ved siden af elværket ligger kirken den er blevet renoveret her for nyligt det fik de 2 mio. til af Mærsk Mc-kinney Møllers hjælpe fond så de fik nyt alter mm.

Lidt længere nede ligger kiosken og hvis man gå ned af en trappe der kommer man ned til havnen der ligger købmanden ting der koster et par kroner mere end her i Odense pga. det koster en held del i fragt, videre henne ligger broen til Frederiksø.
I gamle dage på Frederiksø lå der et fængsel hvor en meget kendt doktor Dampe sad inde, han var blevet smidt i fængsel pga. han talte imod det enevældige styre og det ville kongen jo ikke have, men han blev sat i hus arrest på Bornholm pga. Frederiksø blev brugt som karentæne for alle de syge der kom fra de svenske skibe der var blevet kapret for de havde ofte pest eller kolera. På øen ligger lille tårn der i dag er et museum. I dag laver folk stadig krydrer sild fx. Vores guide.

skrevet af Henrik R. Frederiksen


* LINK ud på internet - læs mere...

FAKTA:

Christiansø: 710 m lang, 430 m bred, ca. 22 ha, højeste punkt 22 meter over havet

Frederiksø: 440 m lang. 160 m bred, ca. 4ha, højeste punkt 8m over havet

Græsholmen: 420 m lang, 300 m bred, ca. 9 ha, højeste punkt 11 m over havet
Skrevet af Henrik Rådberg Frederiksen 8C den 10-06-2010
 

Gregers Boldklub - Akademisk Boldklub

Legende holdet Akademisk sejrede over Serie 4 holdet Gregers Boldklub

*Gregers Boldklub stiller med et hav af nogle topspillere på hans hold. En af de helt store profiler er Ida Manley hun har været noget af et indkøb for GB, han håber på at det kan bringe succes i klubben. Klubben har dog i nogle år været i underskud på 1 mil. Hvis ikke mere, det ved vi. Gregers Boldklub stillede med en 8-2-2 formation, hvor AB stillede med en 2-2-8 formation. GB mener selvfølgelig at Gregers ham selv er en af de bedste, men mange på holdet mener nu ellers han dur som en vandhenter til spillerne i pausen. Det er nu et klassisk rivalopgør mellem de to hold her. AB starter godt ud men bliver presset af den lille tykke Gregers ”The Magic Man” som han også gerne vil kaldes. GBs hold spillede ikke fodbold af den slags, han råbte og skreg de spillede podefodbold som aldrig før. Ida Manley får ellers sat gang i det for Gregers Boldklub hun sætter 2 kasser ind på under 2 minutter hvilket var noget af det største GB har præsteret igennem deres historie. Gregers "The Magic Man” var dog ikke så målfarlig i kampen han havde et skud hvor han stod næsten lige ude for målet, han skyder bolden 45 grader ud til et indkast i træerne. GB´ mest trofaste fan Birgitte Nielsen var skuffet og gik og mumlede for sig selv. når "The Magic Man" fik sat gang i sit løb fik han rystet kadaveret engang, Så han tabte sig nogle kilo under kampen. han blev dog også kåret som spilleren med den største dunk på banen. Men så begyndte samspillet ellers og komme for AB, Maria Dyrby var AB’s anfører hun spillede den over til Kenneth Nielsen som viste kæmpe præstation imod modstanderne han driblede 4-5 stykker hver gang og var helt klart den med den bedste boldføling på banen. han fik bolden fra Maria Dyrby og så ser han Maria Larsen helt frit længere nede ved GBs mål hun fik bolden lavede en fræk tunnel forbi Gregers og så smækkede hun den ind i kassen. Forsvarsspilleren fra GB Frederikke ”Oksen” Mayn Andersen stod i forvirring med sig selv da hun blev driblet hun har ellers en eminent tackle teknik. Og Kira Zinck stod også godt nede i forsvaret hun havde helt klart teknikken og hurtigheden til og følge med nogle af AB spillerne. Men der gik dog ikke længe før AB udlignede mod GB, Maria Dyrby tog et langskud fra midten og trillede den ind i målet. Derefter gik Gregers Boldklub psykisk ned, de tabte helt moralen holdånden, selvtilliden. De blev leget fuldt ud og de tabte 12-4 da kampen var slut. Fans var ellevilde og begejstrede for at det legendariske hold endnu engang sejrede til et serie 4 hold. Gregers og resten af holdet gik grædende i seng mens resten af AB fejrede det hele natten lang!
Akademisk Boldklub – Gregers Boldklub – 12-4.

Legender forbliver, andre klubber går fallit.

FAKTA:

- Akademisk Boldklub er Legendarisk med it natione omdømme.
- deres Træner er Guiden Brian fra Cristiansø
- Gregers Boldklub har eksisteret i 30 år
- deres Træner er Gregers "Tyksakken" "The Magic Man"
- GB´s største profiler: Ida Manley, Frederikke "Oksen" Andersen, Jakob Kjær, Henrik Fredriksen, Achton Fredberg.
- AB´s profiler: Maria Dyrby, Maria Larsen, Kenneth Nielsen, Mathies Hartmann.
Skrevet af Kenneth Bekker 8C den 11-06-2010
 

Danhostel i Rønne

Et fint lille sted

*det ligger rimelig centralt i Rønne der er ca. 300 meter til strand og skov og ca. 1,5 kilometer til bymidten. Det ligger i et fredet naturområde ved navn "Galløkken".

På vandrehjemmet er der mulighed for at købe øl, sommersby, kaffe og diverse andre varme drikke, sodavand, slik, chips osv. i de opstillede automater.
der er også et gæste køkken hvor du kan lave din egen mad, der er dog også mulighed for at købe tag selv buffet til rimelige penge til maden er der vand og saft, til morgenbuffeten er der juice, mælk og varme drikke.

Der er også mulighed for motion fx. minigolf, fodbold, volley, udendørs badminton og der er også nogle gynger og en vippe.
Hvis det ikke frister er rønne golfklub kun 3 kilometer fra vandrehjemmet.

Man kan også gå til byen der ligger en hel del butikker, caféer, indkøbsmarkeder og restauranter.
* LINK ud på internet - læs mere...

FAKTA:

Lejrskoleophold incl:
- Overnatning
- Stor morgenbuffet
- Selvsmurt madpakke
- Varm aftensmad med salat
Pr. person fra 215,-
Obligatorisk slutrengøring 20,- pr. person
Skrevet af Henrik Rådberg Frederiksen 8C den 10-06-2010
 

Afrejsen

Turen til Bornholm

*Jeg har snakket med en dreng fra 8. klasse på kroggårsskolen ved navn Kenneth Bekker han fortæller om rejsen til Bornholm
Vi startede alle sammen med og mødes ved banegården ved bio city vi samledes og læren Birgitte råbte vores navne op.
Vi skulle mødes kl. 10.50 ved bio city. Der var afgang til Høje-Taastrup kl. 11.19. kl. 13.15 var der afgang til Ystad med bus og så videre med skib vi så noget af Sverige og så deres miljø og omegn. Det tog 2 timer og 15 min at komme til Ystad. da vi så var i Ystad skulle vi med hurtigfærgen den hedder Villum Clausen det tager cirka 1 time og et 15, afhængigt af vejr og vind. Da vi tog derned tog det nok et kvarter ekstra og begrund af uvejret der var op til 8m høje bølger.
Da vi kom af hurtigfærgen var vi i Rønne havn og skulle spadsere til Danhostel. Da vi ankom til Danhostel fik vi reglerne af vide og så måtte vi gå ned på vores værelser og pakkede ud.

FAKTA:

det tager en time
til en time og et
kvarter at sejle fra
Ystad til Bornholm
Skrevet af Kenneth Bekker 8.c den 11-06-2010
 

Hjemrejsen

*Hjemrejsen

Vi har snakket med en dreng der har været på lejeskole på Bornholm, han fortæller så det her.

Da vi stod op skulle vi spise morgenmad og gøre os klar, når vi havde spist morgenmad skulle vi så smøre vores madpakker.

Da vi var færdige med at smøre madpakker og spise morgenmad skulle vi så tager af sted fra Danhostel, det var der vi boede. Vi spadserede så ned til havn.
Hvor vi derefter tjekkede ind.

Vi sad og ventede i noget tid da vi så endelig var klar til at gå om bord. Da vi var kommet om bord og havde fundet os en plads sad vi og spillede kort og snakkede. Da vi så havde sejlet i 1 times tid, ankom vi så til Ystad.

Vi kørte i en bus fra Ystad til København, det tog 2timer og 15minutter.
Da vi så var ankommet, spiste vi inde i banegården og ventede på vores tog til Odense.
Vi steg om bord på toget også kørte det ellers derud af. Det tog ca. en times tid at køre med tog fra København til Odense.

Da vi ankom, stod vores forældre og ventede på os. De ville jo selvfølgelig videre end hel masse.

Det var så min hjemrejse.Skrevet af Marco S. Hansen
Skrevet af Marco Saouma Hansen 8C den 11-06-2010
 

Der er mange klipper på bornholm

derfor skal du altid havde styr på din gps
Skrevet af Henrik Rådberg Frederiksen 8C den 10-06-2010
 
 

SkoleIntra © itslearning 2001-19 Information Support